Text jag skrev i skolan idag...

Vänskap. Hur långt är du villig att gå för en riktig, ärlig, underbar vänskap? Eller en vänskap som du vill lära känna bättre, eller vänskap som du är beredd att offra för den nya? Skulle du försvara din vänskap, skulle du vara beredd att offra en bit av den. Skulle du svika ett löfte? Göra saker som egentligen inte gör dig värdig en vänskap. Göra saker för att hjälpa en annan vänskap att gro. För att göra det du tycker är rätt, även om du kanske förråder en annan vänskap. Skulle du offra en bit vänskap för att få komma någon annan nära? Fast än du vet att du talar sanning låter det som lögn i dina öron. För att du vet att du just förrått din vän. För en annan. Av skäl som verkar viktiga då. Nyfikenhet. Smicker. Ovetenskap. Hemlig avundsjuka. Dolda egenskaper. Adrenalin som rusar. Kärlek.

Är du redo att offra en bit av din starka vänskap? Den som kittlar i kroppen när era själar möts. Det som bara känns helt rätt. Eller gjorde. Det som var det bästa i hela världen. Den känslan av att inget kan stoppa er. När ni är tillsammans så är era hjärnor i synk. Ni vet vad den andra tycker och tänker med en blick, genom att bara se personen i ögonen.

Har du tänkt på dig själv? Har er underbara vänskap varit rättvis? Blev du rätt behandlad, blev du behandlad som du ville. Som du förtjänade. Som du älskvärt värderade och behandlade din vän. Om du skulle få frågan skulle du utan tvekan säga ja. Varför finns då den där känslan av nyfikenhet, smicker, ovetenskap, hemlig avundsjuka, dolda egenskaper, adrenalin som rusar. Kärlek.

Ny vänskap, nya marker. Förbjudna marker. Ovetenskap. Rädsla. Adrenalin som rusar. En livslåga som tänds. Tankar. Vi var kungen och drottningen av ett löfte. Den nya vänskapen. Ett nytt löfte. Ett svek som svider, för att hjälpa en vän i nöd. För att vänskapen förtjänade ärlighet, som den var undernärd av. Var den döende? Räddade du den? Var det värt det? Var det värt allt du offrade? Allt hemlighetsmakeri. Alla lögner. Du ville säga sanningen, men bara lögner kom ut. Du var på förbjudna marker, nya marker. Spännande marker. Är du beredd att offra ditt trygga land för något nytt? Något som gör att adrenalinet rusar. Något som får dig att tänka. Önska. Var det värt allt? Var det värt er rena vänskap. Nu kan du kalla den smutsig. Är du smutsig? Smutsig av lögner. Sedan svek. Svek från den du räddade. Svek från den du offrade din allra käraste vänskap för. Er vänskap börjar mynna ut. Forsen blev till en bäck. Det bränner. Ditt huvud och dina tankar snurrar. Får dig att tappa kontroll, får dig att tänka.

Var det värt det?


Kommentarer
Postat av: maddeeee :D

ASSÅ GOOOSH DU ÄR SÅ DUKTIIIG! Som sagt, journalist, krönikör eller recensent :D // Madpad!

2010-01-25 @ 21:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0